Friday, March 5, 2010

(Gambar) Rumah Mewah Orang-orang Kenamaan (VVIP) di Malaysia - Bhgn. 1

Rumah peribadi Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Sri Rosmah Mansor.

Sekarang ini beliau sudah menjadi Perdana Menteri Malaysia, jadi kediaman rasminya ada di Seri Perdana Putrajaya


atuk Syed Azman - keluasan kawasan rumah yang dimiliki sekarang ini memudahkannya mendaratkan koleksi helikopter yang dimilkinya. Rumah mewah ini didiami oleh Datuk Syed Azman Syed Ibrahim bersama-sama dnegan isterinya Datin Sharifah Aza Syed Adnan.

Jadi pekerja Datuk Syed Azman boleh dikatakan untung. Rumah mewah Datuk Syed Azman ini disediakan sekali rumah untuk pekerjanya di bahagian basement.


Rumah dan kediaman Pengerusi Malaysia Airlines (MAS) Tan Sri Dr. Munir Majid dan isterinya


Ini pula, rumah, bekas Menteri Kesihatan iaitu YB Datuk Seri Chua Jui Meng dan isterinya


Kediaman bekas Speaker Dewan Undangan Negeri Perak dan juga bekas Menteri Besar Perak iaitu Tan Sri Ramli Ngah Talib dan isterinya, YM Raja Puan Sri Noora Ashikin Raja Abdullah


Rumah istirahat dan juga persinggahan bagi mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan isterinya Toh Puan Dr. Siti Hasmah Mohd Ali.


Rumah mewah milik Datuk Khatijah Ahmad dan suami Datuk Ahmad Kadis.Rumah bekas CEO Petronas dan mantan Timbalan Perdana Menteri, YBM Tengku Razaleigh Hamzah dan YM Che Puan Noor Yvonne.

Rumah YB Dato Seri Annuar Musa dan YB Datin Seri Rosniah


Rumah milik peribadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia, YAB Tan Sri Muhyiddin Yasin dan isterinya Puan Sri Norainee Abdul Rahman


Rumah Allahyarham Tan Sri Dato S.M Nasimuddin Amin dan balunya Puan Sri Zaleha Ismai yang juga ayah kepada CEO Naza sekarang ini iaitu SM Nasaruddin. Rumah ini dibeli dalam satu acara lelongan di Danaharta sekitar RM6.5 juta pada tahun 2001.


Rumah Tan Sri Dato Francis Yeoh dan mendiang iaterinya Puan Sri Rosalind Yeoh. Beliau merupakan anak sulong kepada billionaire Malaysia, mendiang Tan Sri Dato’ Seri Yeoh Tiong Lay. Sekarang ini beliau merupakan CEO YTL Group.


Di'edit' dari sumber : http://beritasemasa.com/gambar-rumah-mewah-orang-orang-kenamaan-vvip-di-malaysia

No comments: